19/7/11

Ευκαιρία! Δεν πουλάμε, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!

 Έρχεται λέει σφοδρό κύμα αποκρατικοποιήσεων, ώστε να μαζέψουμε γρήγορα γρήγορα 50 δις, για να ισορροπήσουμε αυτό το σπάταλο κράτος.  Επειδή υπάρχει λέει,  "μαύρη τρύπα" στον προϋπολογισμό, πρέπει να ελαφρύνουμε από το σπάταλο και μεγάλο δημόσιο τομέα, ο οποίος μας βάζει μέσα όλους, να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να έρθει η ανάπτυξη και να βγούμε σε καμία 5αριά - 10αριά χρόνια στις αγορές ( με πολύ πούδρα και φτιασίδια). Στο στόχαστρο είναι οι πιο κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, ορυχεία).

"Οι ΔΕΚΟ πρέπει να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους και γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλη λύση"
  ΣΚΑΣΕ ΒΟΘΡΕ! Μια πρόχειρη λύση που σκέφτομαι είναι να μπει τσουχτερό τέλος στις δημόσιες συχνότητες που εκπέμπετε για να λες τέτοιες μαλακίες.

Οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις επιφέρουν διπλή ζημιά στην υποτιθέμενη προσπάθεια να αποπληρωθεί το χρέος. Από την μια θα απολεσθούν σημαντικά έσοδα και κατά δεύτερον όλα αυτά τα φιλέτα θα πωληθούν σε τιμές πολύ πιο χαμηλά από την ονομαστική τους αξία. Η διαπραγμάτευση για την ΔΕΗ για παράδειγμα γίνεται με βάση  της χρηματιστηριακής της αξίας. Πραγματική ευκαιρία! Πουλάνε το 17%  στη τιμή των 400 εκατ. €, που σημαίνει ότι υπολογίζουν την συνολική αξία σε 2.4 δις €, τη στιγμή που ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός 300 MW κοστίζει 1.2 δις € και στην Κοζάνη και στην Φλώρινα η ΔΕΗ έχει γύρω στις 20. Με την ίδια ζημιογόνα λογική θα γίνει και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

"Όχι θα κάτσουμε να πληρώνουμε τους συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ"



ΣΚΑΣΕ ΟΧΕΤΕ! Θέλει εξισορρόπηση το μισθολογικό; Να γίνει εξίσωση των μισθών παντού και να παίρνουν όλοι, μα ΌΛΟΙ όμως 1600, 1700 ή 2000 (μετριοπαθέστατο νούμερο υπολογίζοντας το πάρτι των εργατοπατέρων των κομμάτων εξουσίας). Αφού περνάει κρίση η χώρα να πέσουν όλοι οι δημόσιοι μισθοί πάνω απο τα 2000 € σε ένα τέτοιο όριο και να ανέβουν οι χαμηλοί μισθοί ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο μισθολόγιο και να μην μπαίνουμε και μέσα.

  Σιγά μην τρέξουν να το κάνουν αυτό. Στο κάτω κάτω ο στόχος είναι ξεκάθαρος και το μέλημα δεν  είναι να αποπληρωθεί το χρέος μόνο, αλλά σε συνδυασμό με ένα νέο status quo, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα περιλαμβάνει εργαζομένους που θα πουλάν την εργατική τους δύναμης για ξεροκόμματο, χωρίς δικαιώματα και τόσο εξαθλιωμένους που δεν θα μπορούν να διεκδικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου