15/7/11

Ή παραμένεις μαλακας ή σε περνάνε για μαλακα. Διάλεξε!

 Χθές το βραδάκι είπα να ρίξω κανα βλέφαρο στις ειδήσεις. Θα μου πείς γιατί το έκανες αυτό στον εαυτό σου - και δίκιο θα χεις-, αλλά ήθελα να δώ σε τι κατάσταση θα έχει φτάσει η τρομολαγνία των ΜΜΕ. Θα χρεοκοπήσουμε ή όχι; Το μεσοπρόθεσμο θα λειτουργήσει ευεγερτικά και θα κατευνάσει τις αγορές οι οποίες περνάνε κλημακτίριο και είναι πολύ ανήσυχες τώρα τελευταία;  Και επιτέλους θα βγούμε το 2015 στις αγορές;



Οχι, όχι το τραπεζικό σύστημα μας....χχρρρ... Πρέπει να.μμμ.. όχι μη ..όχι τις....όχι τις τράπεζες



Εκεί λοιπόν που απολάμβανα την Τρέμη να μιλάει για τις επιπτώσεις που έχει η νέα υποβάθμιση με το ίδιο ύφος που μιλούσε ο μάγος του Χωριού στους πρωτόγονους όταν διάβαζε τα σπλάχνα των ζώων, ξαφνικά ακούω την μαγική λέξη. Δημοσκόπηση.

Είχε πάρει το μάτι μου πριν καμια βδομάδα, μια που είχε φέρει το πασοκ και την νδ να βολοδέρνουν στο 20% ο καθείς, οπότε λέω κάτσε να απολάυσω τον κατήφορο τους. Και τον είδα.

Πασοκ : 25.5 %
ΝΔ : 29.5 %
ΚΚΕ : 13%
Λαος : 7.5% 
ΣΥΡΙΖΑ : 7 %
Οικολόγοι Πράσινοι : 4%
Δημ.Αριστερά : 2.5%
ΔΥΣΗ (σορρυ ΔΗ.ΣΥ. -Ντορίτος) : 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 1 %
Κάποιο άρμα : 1%
Χρυσά αυγά :  1.5 % (κάποιοι δεν ζήσαν την κατοχή ή δεν έχουν διαβάσει ιστορία)
λοιπά : 5.5 %


http://www.3comma14.gr/pi/index.php?gawnID=11&gclid=CKqYm-zDg6oCFdoS3wodq1D4yA (τσέκαρε και μόνος σου)
                 
Με το που το είδα έμεινα κάγκελο για 2 λόγους αρχικά. Είναι δυνατόν ΝΔ και ΠαΣοΚ με τα απο τόσο έντονο κοινωνικό πόλεμο να πέρνουν αθροιστικά 55%;
Τι άλλο περιμένες καψερέ σκέφτηκα;



Sto mesopro8esmo 2 8a sas paroyme tin par8enia!

 Υπάρχουν 2 ενδεχόμενα σκέφτηκα. 1ο : ΤΟ 55% του πληθυσμού είναι χαμένη περίπτωση και πρέπει να της αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου. 2ο : Τα μαγειρεύουν, δεν παίζει. Δεν παίζει να χεις φάει τέτοιο ξύλο, κάθε μέρα να ναι χειρότερη και πιο αμφίβολη απο την πρηγούμενη  και να ψηφίζεις ΠαΣοΚ και Νουδου.  Βέβαια μετά απο ψύχραιμη σκέψη συμπέρανα το δεύτερο και ηρέμησα (;) με την λογική ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα και πάντα θα βρίσκουν τρόπους να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους μέσω των εκλογών, των νέων εκλογικών νόμων και πόσο μάλλον μέσω τέτοιων δημοσκοπήσεων που θέλουν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Οπότε σε περνάνε για μαλάκα (βέβαια τόσο, καιρό πολλοί το έχουν πάρει πρέφα, το θέμα είναι τι κάνου γι αυτό..).

Το δεύτερο πράγμα που με έκανε να προβληματιστώ είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Ντάξει δεν νομίζω ότι είναι όντως στο 1.5 % αλλά δεν είναι το ποσοστό το θέμα.'Ηταν δεδομένο ότι σε περιόδο πολιτκής αστάθειας το παρακράτος θα αναλάμβανε δράση αλλα το να  προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταστήσουν νόμιμο το παρακράτος, είναι άξιο αναφοράς και της δέουσας προσοχής.

Το καλό είναι ότι το 1% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι defacto παραπάνω και το ακόμα καλύτερο ότι δεν την αφορά και τόσο αυτο!



         

3 σχόλια: